Kleuters

VV april 2009 183.jpgWeldra ligt voor de kleuter de school in het verschiet, weer een hele aanpassing. Hierbij proberen we de kindjes een handje te helpen door ze voor te bereiden. We stimuleren ongedwongen de zelfredzaamheid: zelf het jasje eens aantrekken als we gaan wandelen, zelf het broekje optrekken na een kleine of grote boodschap.

Schoolklaar
Met kleuters werken we net als bij de peuters rond thema’s, zoals kleuren, vormen of dieren. Maar evenzeer werken we rond woordenschat of bereiden we hen voor op de grote stap naar de nieuwe school. Met een prentenboekje over een kindje dat net als zij voor het eerst naar school gaan, maken we ze vertrouwd met de gebeurtenis en nemen zo de drempelvrees weg.

Meehelpen
De kleuters mogen actief een handje toesteken in Villa Vrolijk, bijvoorbeeld als we fruit klaarmaken zoals gebakken appels. Nadat ze hun handjes gewassen hebben, gaan we rond de tafel zitten en bekijken we de vruchten. Mooi rood van buiten, wit van binnen. Aha, er zitten pitten in een appel. En hij groeit aan een boom, dat zien we op de tekening. Al onze appels gaan de oven in - lekker! Een leuke en leerrijk activiteit tegelijk.

VV april 2009 260.jpg