Veiligheid

Het is eigen aan kleuters en peuters dat ze de wereld aan een nader onderzoek onderwerpen. Aan alles wat los of niet vast zit, wordt getrokken, geduwd, geproefd. Vanzelfsprekend is Villa Vrolijk daarop voorzien. De hele inrichting is op kindermaat, het speelgoed is aangepast en gevaarlijke plaatsen (trappen, keuken, tuin) zijn extra beschermd.

Keuken met hekjeKeuken
De keuken is afgeschermd op een manier dat de kindjes wel kunnen zien wat er gebeurd (dat is immers interessant), maar de gevaarlijke plaatsen kunnen ze niet bereiken. Fornuis, schuiven, koelkast e.d. zijn dus veilig voor grijpgrage handjes.

Tuin
Het is heerlijk om te spelen in de buitenlucht, zeker als er leuk speelgoed staat zoals de glijbaan of het kinderhuisje. Uiteraard zijn alle toestellen specifiek voor kleuters en peuters bedoeld en dragen ze het CE-keurmerk. De tuin is omringd met een hekwerk, de kinderen kunnen dus niet zelfstandig op exploratie trekken, evenmin kunnen volwassenen van buiten uit in de tuin.

Brandveiligheid
Uiteraard is Villa Vrolijk voorzien van brandmelders en brandblusapparaten. De brandweer heeft het gebouw grondig doorgelicht en goedgekeurd. Hoewel strikt genomen niet verplicht, hebben we toch een bijkomende noodtrap voorzien. Zo hebben we een extra uitgang voor het bovenverdiep. Twee keer per jaar houden we een evacuatieoefening en we evalueren wat voor verbetering vatbaar is, kwestie van te kunnen terugvallen op routine in een noodgeval.

Toegangscontrole

We vinden dat u uw kind steeds mag komen bezoeken in Villa Vrolijk, of vroeger ophalen als uw planning veranderd is. U hoeft niet vooraf te bellen, u kunt steeds binnen met uw persoonlijke toegangscode. Andere bezoekers moeten wel aanbellen.